השקעה בביוטכנולוגיה היא מסוכנת באופן מסורתי

ביוטכנולוגיה היא תחום לא ודאי המועד לתנודתיות בשוק. זה גם תעשייה מאוד יקרה עם אחוזי כישלון גבוהים מאוד לסטארט-אפים חדשים. בפוסט זה בבלוג תלמדו על הסיכונים והתגמולים של השקעה בביוטכנולוגיה. אם אי פעם צפיתם בתוכנית Shark Tank, תדעו שמשקיעי ביוטכנולוגיה צריכים להיות מסוגלים לקרוא בין השורות בכל הנוגע למידע על השקעות פוטנציאליות בחברות ביוטכנולוגיה. אחרי הכל, לא כל הזדמנות השקעה פוטנציאלית מבטיחה כפי שהיא נראית במבט ראשון. מאמר זה מכסה כמה מהסיכונים והשיקולים העיקריים לקבלת החלטה מושכלת האם השקעה בחברת ביוטכנולוגיה מתאימה לך כרגע או לא.

מהי ביוטכנולוגיה?

ביוטכנולוגיה היא השימוש באורגניזמים חיים או בחומרים שמקורם באורגניזמים חיים כדי ליצור או לשנות מוצרים או אורגניזמים עבור יישומים אנושיים ספציפיים. ניתן להשתמש בביוטכנולוגיה במגזרים רבים. בתחום הבריאות נעשה שימוש בביוטכנולוגיה בפיתוח תרופות חדשות וייצור תרופות, חיסונים ומוצרים אחרים הקשורים לבריאות. בחקלאות, ביוטכנולוגיה משמשת לשינוי ושיפור צמחים ובעלי חיים, ולהפקת חומרי הדברה, קוטלי עשבים ודשנים ידידותיים לסביבה. ביוטכנולוגיה היא אחת התעשיות הצומחות ביותר, עם שוק עולמי שצפוי להגיע ל-135 מיליארד דולר עד 2022.

הפסדים מובטחים

ישנם סיכונים רבים הקשורים לחברות ביוטכנולוגיה, כולל העובדה שעסקים אלו מסוכנים ועשויים לספוג הפסדים תפעוליים. חברות ביוטכנולוגיה מבזבזות לעתים קרובות שנים בחקירת שיטות מחקר ובדיקה שעשויות להיות מוצלחות או לא. המוצרים והנהלים הנובעים ממחקר זה עשויים להימשך שנים לפיתוח ולעולם לא ימוסחרו או יאושרו לשימוש על ידי רשויות רגולטוריות. חברות ביוטכנולוגיה מקבלות לעתים קרובות מענקים גדולים וצורות אחרות של סיוע כספי למימון מחקר ופיתוח. כספים אלה עשויים להגיע מממשלות, אוניברסיטאות וארגונים אחרים במגזר הציבורי. הכספים ניתנים לרוב בתנאי שאם המחקר יצליח, חברת הביוטק תעמיד לרשות הציבור את המוצר או ההליך המתקבל במחיר סביר. בזמן שהחברה עורכת את המחקר שלה, מקור ההכנסה היחיד שלה מגיע בדרך כלל מהשקעות הון ממשקיעי הון פרטי. אתה תמיד צריך להיות מודע לכך שקיימת סבירות גבוהה שההשקעה שלך בביוטכנולוגיה לא תניב את ההחזר הצפוי על ההשקעה.

מחקר ופיתוח הם מאוד מסוכנים

חברות בתעשיית הביוטק מוציאות סכומי כסף משמעותיים על מחקר ופיתוח (מו"פ) כדי לפתח מוצרים חדשים, כמו תרופות חדשות או כלי אבחון. עם זאת, מחקר ופיתוח הוא מאוד מסוכן מכיוון שגילויים והתקדמות טכנולוגית עשויים להימשך שנים עד להתרחשות וכל מוצר שיתקבל עלול להיכשל באישור הרגולטורי. חברות בתעשיית הביוטק מוציאות לעתים קרובות יותר על מו"פ מאשר תעשיות אחרות כדי לפתח מוצרים חדשים בגלל העלויות הגבוהות הקשורות למחקר, אישורים רגולטוריים ומסגרת הזמן הארוכה למחקר ופיתוח. חברות ביוטכנולוגיה משקיעות רבות במחקר ופיתוח מכיוון שרוב התרופות החדשות צריכות להיות מופקות ביולוגית בגלל העלויות הגבוהות הכרוכות בסינתזה כימית. חברות ביוטכנולוגיה מבצעות את המחקר שלהן במעבדות, בחוות חממות ובמתקני גידול בעלי חיים. הם פועלים תחת תקנות ממשלתיות מחמירות מכיוון שרוב המחקר מתבצע עם חומרים ביולוגיים, כמו DNA. מחקר זה הוא יקר וכולל שימוש בציוד מעבדה מתקדם וחוקרים מיומנים ביותר. החלטות השקעה צריכות להתבסס על התשואה הצפויה בעוד חמש עד 10 שנים ולא על רווח כלשהו בטווח הקצר.

זכויות IP הן תעלומה אפלה

השקעה בחברות סטארט-אפ ביוטכנולוגיה מסוכנת גם מסיבות אחרות. אחד הסיכונים הגדולים ביותר הקשורים להשקעה בסטארט-אפים ביוטכנולוגיה הוא שאין לך כל שליטה על זכויות הקניין הרוחני (IP) למוצרים החדשים שמפתחת החברה. השקעה בסטארט-אפ ביוטק פירושה שאתה לוקח הימור על פיתוח מוצר או נוהל חדש. אתה מקווה שהמחקר של החברה יביא למוצר או הליך שתוכל למכור לאחר מכן. משקיעים בסטארט-אפים ביוטכנולוגיה לא תמיד יודעים אילו תגליות מתגלים. אז אין לך שליטה על זכויות ה-IP לגילוי. המשמעות היא שאין לך זכות להשתמש, לייצר או למכור את המוצר הנובע מהמחקר של הסטארט-אפ הביוטק.

סיכום

ביוטכנולוגיה היא השקעה מסוכנת, במיוחד עבור משקיעים חדשים. חברות ביוטכנולוגיה מוציאות הרבה מאוד כסף על מחקר ופיתוח ולכן הן מועדות לרמות גבוהות של חובות. אם פרויקטי המחקר שלהם אינם פרודוקטיביים, ייתכן שהם לא יוכלו לשלם את חובם ועלולים לצאת מעסקיהם. חברות ביוטכנולוגיה יכולות להיות מושפעות גם משינויים בסביבה הרגולטורית. חוקים ותקנות חדשים יכולים להקשות על סטארט-אפים להשיג את האישורים הדרושים למסחור מוצר או הליך. חברות ביוטכנולוגיה רגישות גם לשינויים בשוק עבור המוצרים הספציפיים שלהן. הם עלולים להיות מושפעים גם מהזמינות של מוצרים מתחרים, מהתקדמות טכנולוגית ודפוסים משתנים של אספקת שירותי בריאות. חברות ביוטכנולוגיה הן ארוכות טווח מאוד: תהליך המחקר והפיתוח נמשך בדרך כלל בין 10 ל-15 שנים. זה אומר שאתה צריך להיות בו לטווח ארוך אם אתה רוצה לממש החזר על השקעה מהתעשייה הזו.