קרנות פרייבט אקוויטי (PE) הן מאגרי הון שהמשקיעים משתמשים בהם כדי לרכוש חלק מההון של חברות לא רשומות. משרד PE פועל כמתווך, מוצא ובוחן השקעות מתאימות ומספק את ההון בתמורה לחלק ברווחי ההשקעה. ישנם סוגים רבים ושונים של קרנות PE, כל אחת עם פרופיל הסיכון, היעדים והאסטרטגיות שלה. בפוסט זה בבלוג, אנו מסתכלים על כמה מהסיכונים הכרוכים בהשקעה בקרנות הון פרטיות.
סיכוני השקעה בקרנות פרייבט אקוויטי
קרנות פרייבט אקוויטי הן כלי השקעה מורכבים המיועדים להחזקה לטווח ארוך. עם זאת, כמו בכל סוג של השקעה, ישנם כמה סיכונים מעורבים. על ידי מודעות לסיכונים אלו, תוכל לנקוט בצעדים כדי להפחית אותם ולשפר את הסיכויים שלך להשקעה מוצלחת. סיכוני ההשקעה בקרנות הון פרטיות כוללים:
סיכון נזילות של קרנות PE
כאשר משקיעים קונים לקרן PE, הם משקיעים בקרן עצמה, לא בחברות הפורטפוליו הבסיסיות. למשקיעים אלו, לפיכך, אין זכות חוקית לנכסים ספציפיים כלשהם בתוך הקרן, והקרן אינה חייבת למכור נכסים ספציפיים כלשהם כדי להחזירם. אם הקרן לא תוכל להחזיר מתזרים המזומנים שלה, ייתכן שמשקיעי הקרן לא יקבלו את כספם בחזרה. סיכון הנזילות הוא אפוא אחד הסיכונים הגדולים ביותר הקשורים לקרנות PE. לסיכון הנזילות יש שני מרכיבים. ראשית, ייתכן שקרן PE לא תוכל למכור נכס ספציפי בו השקיעה. לדוגמה, אם קרן PE משקיעה בחברה שפושטת רגל לאחר מכן, ייתכן שהיא לא תוכל למכור את נכסיה של אותה חברה ולכן ייתכן שלא תהיה מסוגל להחזיר למשקיעים שלה. קיים גם סיכון נזילות שני למשקיעי הקרנות. גם אם הקרן תמכור את כל נכסיה, עשוי לקחת זמן מה לעשות זאת. לכן המשקיעים צריכים להיות מוכנים לחכות.
סיכון הרווחה
קרנות PE משקיעות לעתים קרובות בחברות שצריכות לבצע תשלום רווח כדי להחזיר את חובן. רווחים אלו מותנים בכך שהחברה תשיג רמת רווח מסוימת. אם החברה לא תצליח להשיג את רמת הרווח הזו, קרן PE עשויה להשלים את ההפרש מכיסה. זה נקרא סיכון הכנסה או סיכון רווח עבור משקיעי ה-PE. לדוגמה, קרן PE עשויה להשקיע בחברה ולהסכים להחזיר את החוב שהיא חייבת לנושיה בריבית על פני חמש שנים. אם לאחר מכן החברה לא תצליח להשיג את רמת הרווח הדרושה לה כדי לבצע את ההחזרים הללו, על קרן PE להשלים את ההפרש מכיסה.
סיכון רכישה ממונפת (LBO).
קרנות PE רוכשות לעתים קרובות חברות שנמצאות בחובות כבדים ואז מממנות את החוב הזה עם חוב שהן מגייסות ממשקיעים. מדובר בעיקר בקרנות חוב להון (המוכרות גם כקרנות LBO). משקיעים בקרנות אלו עומדים אפוא בפני שני סיכונים פוטנציאליים. אם החברה לא תצליח לבצע את ההחזרים על החוב, הנושים עלולים לעקל את הנכסים ולמכור אותם. אם הנכסים אינם מספיקים כדי להחזיר את החוב, המשקיעים במניות עלולים להפסיד חלק מהשקעותיהם או את כולן. במידה והנכסים מספיקים לפירעון החוב, רשאים בעלי החוב להחליט לעקל את הנכסים ולמכור אותם לפירעון החוב. אם הנכסים אינם מספיקים כדי להחזיר את החוב, המשקיעים במניות עלולים לאבד חלק מההשקעות שלהם או את כולן.
סיכון שוק
קרנות PE משקיעות בחברות ובמגזרים ספציפיים. אם המגזרים האלה יצליחו, הקרנות יצליחו. עם זאת, השוק והכלכלה הכוללים יכולים גם להשפיע על הביצועים של קרנות PE. לדוגמה, אם קרן משקיעה בענף ספציפי התלוי מאוד בגורמים חיצוניים (למשל תעשיית הנפט או הגז), השוק הכולל עשוי להשפיע על ביצועי אותה קרן. אם המצב במשק לא טוב והביקוש למוצרי הענף נמוך, ייתכן שהחברה לא תצליח והקרן עלולה להפסיד כסף.
סיכון הון אנושי (HCM)
קרנות PE שוכרות עובדים כדי לעזור להם לבצע השקעות מוצלחות. אם אותם עובדים לא יצליחו, ביצועי הקרן עלולים להיות מושפעים לרעה. סיכון הון אנושי מתייחס לסיכון שעובדים אלו עלולים לא לבצע ביצועים טובים ולהשפיע לרעה על ביצועי הקרן. מספר גורמים יכולים להוביל לסיכון הון אנושי עבור קרן PE. אם קרן PE שוכרת עובדים עם רקורדים מוכחים, ייתכן שמדובר בגיוס ותיקים ותיקים שעבדו במספר תעשיות ובעלי ניסיון רב בתעשייה. לחלופין, קרן PE עשויה להעסיק עובדים ישר מבית הספר או עם מעט מאוד ניסיון בתעשייה. סיכון הון אנושי מתרחש גם אם קרן PE שוכרת מנהלים שלא מצליחים לבצע. לדוגמה, אם קרן PE שוכרת מישהו שיש לו רקורד מוכח כמנהל השקעות, אך הוא לא מצליח, זה עלול להשפיע לרעה על ביצועי הקרן.
סיכונים אחרים
- סיכון עסקי: אם קרן PE משקיעה בחברה שנכשלה, ייתכן שהיא לא תוכל להחזיר למשקיעים. - סיכון אשראי: אם החברה שבה משקיעה קרן PE לא תוכל להחזיר את החוב, הקרן עלולה לאבד חלק מהשקעתה.
- סיכון נזילות: אם קרן PE לא יכולה למכור את נכסיה, ייתכן שהיא לא תוכל להחזיר למשקיעים.
- סיכון מטבע: אם הקרן משקיעה בחברה מחוץ למדינת הולדתה, וערך המטבע הזה עולה, הקרן עלולה להפסיד כסף.
סיכום
כמו בכל סוג של השקעה, הדרך הטובה ביותר להפחית סיכוני השקעה היא לבצע את המחקר שלך ולהבין את הסיכונים. אם אתה שוקל להשקיע בקרן PE, חשוב להבין פרופיל הסיכון של אותה קרן והאסטרטגיה שלה.