שוק המניות של ארצות הברית

שוק המניות בארה"ב נגיש לכל מי שיש לו הון להשקעה במניות. אתה לא צריך להיות עשיר או אפילו בעל שווי נקי גבוה כדי להשתתף בשוק הפיננסי הדינמי הזה. עם זאת, לא כולם מבינים את שוק המניות ואיך הוא עובד. אם אתה קורא את המאמר הזה, אתה בוודאי רוצה לדעת יותר על השוק הזה לפני שתחליט אם להשקיע את הכסף שהרווחת קשה במניות או לא. במדריך זה, נבחן את ההיסטוריה של שוק המניות בארה"ב, סוגי מניות נפוצים וכיצד אתה יכול להתחיל להשקיע היום!

מה זה שוק המניות בארה"ב?

אם אתה חדש בהשקעות, הצעד הראשון שלך הוא להבין מה זה שוק מניות. במילים פשוטות, בורסה היא בורסה המאפשרת לחברות לגייס כסף על ידי מכירת מניות בעסק שלהן. שוק המניות בארה"ב הוא הגדול בעולם, ושם מיליוני חברות מגייסות כסף דרך חברות ציבוריות. זה גם המקום שבו משקיעים יכולים להרוויח (או להפסיד!) כסף על ידי קניית מניות.

היסטוריה של שוק המניות בארה"ב

השווקים הראשונים שבהם סחרו סחורות ומטבעות מדי יום הופיעו בתרבויות העתיקות של מסופוטמיה, מצרים וסין. הבורסה המתועדת הראשונה הייתה בשנת 1602 באמסטרדם. המסחר במניות ובסחורות נעשה באוויר הפתוח, שם יכלו קונים ומוכרים להתראות, להחליף חליפין ולנהל משא ומתן על מחירים. הבורסה של ניו יורק (NYSE) נוסדה בשנת 1819 עם 60 ברוקרים שהשתמשו בכרטיסים בכתב יד כדי לתעד מכירות והעברות של מניות. שעות המסחר היו בין 10:00 ל-15:00. בתחילת הדרך, הבורסה נסחרה רק במניות הקשורות לכרייה, טקסטיל ושילוח. הממוצע התעשייתי של דאו ג'ונס (DJIA) פורסם לראשונה ב-1896 על ידי צ'ארלס דאו, מייסד הוול סטריט ג'ורנל. ה-DJIA הוא ממוצע משוקלל של 30 מניות שנבחרו על ידי עורכי הוול סטריט ג'ורנל.

סוגי מניות

מניות הן מניות הבעלות בחברה שיש לה פוטנציאל לייצר החזר על ההשקעה. הם נסחרים לעתים קרובות בבורסות, כולל בורסת ניו יורק (NYSE) ונסד"ק. למידה על סוגי המניות השונים שאתה יכול לבחור להשקיע בהם חשובה שכן היא יכולה לעזור לך לקבל החלטה מושכלת יותר.

- מניות מניות: מניות מניות הן סוג של מניות רגילות המייצגות בעלות בחברה. מניות מניות מכונות גם "מניות" או "מניות". מניות אלה משלמות דיבידנדים ואתה יכול למכור אותן בכל עת.

- מניות מועדפות: מניות מועדפות הן כמו מניות מניות, אבל הן מגיעות עם שיעור דיבידנד קבוע. סכום ההחזר על ההשקעה הוא קבוע ואינו תלוי במחיר המניה. מניות מועדפות מכונות גם "מועדפות" או "עדיפות".

- מניות רגילות: מניות רגילות הן מניות מניות שאין להן שיעור דיבידנד קבוע. ההחזר על ההשקעה, או ROI, תלוי במחיר המניה, המשתנה. מניות רגילות מכונות גם "מניות רגילות" או "מניות רגילות".

- מניות להמרה: מניות להמרה הן הכלאה בין הון עצמי למניות בכורה. ניתן להחליף מניות להמרה במניות רגילות של חברה אחרת, או להמיר אותן למניות בכורה.

- מניות אינדקס: מניות המדד נועדו לשכפל את הביצועים של מדד מסוים כמו S&P 500 או NASDAQ.

כיצד להשקיע בבורסה

אם אתה רוצה להתחיל להשקיע במניות, הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא לפתוח חשבון ברוקראז'. חשבון ברוקראז' הוא סוג של חשבון השקעה המאפשר לך לקנות מניות, אופציות וסוגים אחרים של ניירות ערך. ברגע שיש לך חשבון תיווך, תוכל להשקיע במניות. אתה יכול גם להשתמש בחשבון הברוקראז' שלך כדי לסחור במניות ואופציות, לחקור ולעקוב אחר השווקים, ולעקוב אחר ביצועי ההשקעה שלך. ישנם מספר דברים שכדאי לקחת בחשבון בבחירת חשבון תיווך, כולל סוג החשבון הרצוי (בניהול עצמי או רובו-יועץ), מינימום חשבון, עלויות מסחר, עמלות חשבון, מינימום חשבון ואפשרויות השקעה זמינות.

טעויות נפוצות בעת השקעה במניות

עכשיו כשאתה יודע מה זה מניות ואיך להשקיע בהן, בואו נסתכל על כמה טעויות נפוצות שאנשים עושים בעת השקעה במניות.

- לא לעשות את המחקר שלך: לפני שאתה משקיע בחברה, אתה צריך לעשות שיעורי בית. ודא שאתה יודע כל מה שצריך לדעת על החברה, כולל הסיכונים הכרוכים בכך. אתה יכול לעשות זאת על ידי קריאת דוחות שנתיים, הודעות לעיתונות ודוחות כספיים.

- משקיעים יותר מדי בחברה אחת: כשאתם משקיעים בחברה, הקפידו לגוון את תיק ההשקעות שלכם בכך שלא תשקיעו יותר מדי בחברה אחת. בדרך זו, אם יקרה משהו לחברה, ההשפעה על תיק ההשקעות שלך תהיה מינימלית.

- אין לך תוכנית: אם אתה לא יודע מה אתה עושה, תפסיד כסף. זה פשוט כמו זה. ישנן דרכים רבות להשקיע במניות ולהרוויח כסף. עם זאת, אם אינך יודע מאיפה להתחיל, לעולם לא תגיע ליעדים שלך.

סיכום

שוק המניות בארה"ב הוא הגדול בעולם. יש לו פוטנציאל להניב תשואות גבוהות על ההשקעה והוא נגיש לכל מי שיש לו הון להשקעה במניות. אתה יכול לפתוח חשבון תיווך ולהתחיל להשקיע במניות על ידי מחקר על חברות ולבחור את אלו שלדעתך ישיגו את הביצועים הטובים ביותר. לפני שתתחיל להשקיע במניות, וודא שאתה יודע איזה סוג מניות אתה רוצה לקנות, כמה כסף אתה רוצה להשקיע, איך זמן רב אתה מתכוון להחזיק במניות האלה, ומתי אתה מתכנן למכור אותן.